خواص گندم در غذا
آشنایی با خواص گندم در غذا و دیگر خواص های این گیاه شگفت انگیز
خواص گندم در غذا ، خواص گندم درون غذا ، خواص گندم داخل غذا ،خواص گندم سیاه،خواص گندم پخته،خواص گندمک،خواص گندم بو داده،خواص گندم برشته،خواص گندم شادونه،خواص گندم و شاهدانه،خواص گندم و شادونه،خواص گندم پوست کنده،خواص دارویی گندم سیاه،خواص عسل گندم سیاه،خواص چای گندم سیاه،خواص درمانی گندم سیاه،خواص گندم پخته شده،خواص خوردن گندم پخته
در این مطلب از سایت جسارت به خواص گندم در غذا می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
آشنایی با خواص گندم در غذا
گندم از رایجترین غلات موجود در سراسر جهان است. این محصول یکی از موفقترین و با ثباتترین محصولات زراعی در جهان به حساب میآید.
با توجه به خواص گندم در سالهای اخیر، با تقاضای بیشتری روبرو شده است.
مواد غذایی مانند نان، ماکارونی، بیسکویت، شیرینی، کیک، کلوچه و… فقط چند نمونه رایج هستند که از گندم تهیه میشوند.
گندم به عنوان یکی از سالمترین مواد غذایی بوده، و یک رژیم غذایی، غنی از مواد مغذی را تضمین میکند.
تحقیقات ثابت کرده است که گندم برای زندگی سالم بسیار مفید است.
و با توجه به محتوای چربی نسبتاً پایین آن خطرات بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
همچنین سطح قند خون در بیماران دیابتی را تنظیم میکند.
همانطور که میدانید خواص گندم به صورت ارزشمندی، حتی پس از تبدیل شدن به آرد، باقی میماند.
با این حال، اگر شما مایل به دریافت فواید حداکثری از محصولات گندم هستید،
توصیه میشود از آرد کامل گندم به جای انواع تصفیه شدهی آن استفاده کنید.
فواید و خواص گندم تا حد زیادی بستگی به فرمی که آن را مصرف میکنید، دارد. اگر شما آرد سفید استفاده میکنید،
پس از استخراج از دانه و پردازش، تنها ۶۰٪ از خواص گندم از دانه به دست باقی میماند.
در ایالات متحده، از محصولات گندم تحت استخراج ۶۰٪ استفاده میشوند،
مانند رشته فرنگی، نان و ماکارونی و همچنین در محصولات پخته مانند رول، بیسکویت، کوکی ها و…
در این غذاها ۴۰ درصد از دانه اصلی گندم، برداشته میشود و شما تنها از ۶۰٪ باقیمانده سود میبرید.
معمولا ۴۰٪ ای که حذف شده – لایه قهوهای بیرونی – شامل سبوس بسیار مغذی و جوانه گندم است.
در روند ساخت ۶۰ درصد آرد، بیش از نیمی از ویتامینB1، ویتامینB2، ویتامین B3، ویتامین E، کلسیم، فسفر، اسید فولیک،
مس، روی، آهن و فیبر از دست میرود. اگر شما از محصولات ۱۰۰٪ گندم کامل استفاده کنید،
از تمام مواد مغذی مانند سبوس، جوانه و همچنین آندوسپرم بهره خواهید برد.
خواص گندم در غذا
گندم و جوانه گندم; در معالجه مشکلات پوستی ;بسیار می توانند کمک کنند .
تا وقتی که درمان بهبود; پیدا نکرده است سعی کنید هر روز از جوانه گندم; هم به صورت;
خوراکی یعنی ریختن در غذا و سالاد استفاده نمایید ;و هم میتواند به عنوان ماسک; بر روی صورت قرار دهید .
جوانه ی گروه های غلات حاوی مقدار زیادی مواد مغذی
و لازم برای بدن است که برای سلامتی بسیار مفید است.
جوانه غلات دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی است که اولا از چروک شدن پوست جلوگیری می نمایند و
دوما از لحاظ طب سنتی طبیعتی گرم دارند و در خون سازی موثر عمل می کنند .
گندم، غنی از عناصر کاتالیزوری، نمکهای معدنی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگرد،
کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین B و ویتامین E است .
مسائلی مانند کمخونی، کمبود مواد معدنی، سنگ کیسهصفرا، سرطان پستان، التهاب مزمن، چاقی، سستی و ضعف، سل، مشکلات دوران بارداری و
شیردهی مشکلات به سرعت با مصرف گندم کامل، بهبود یافته است. همچنین برای درمان نازایی توصیه میشود.
از آنجا که جوانه گندم دو یا سه برابر بیشتر شامل ویتامین B هستند، برای درمان دستگاه گوارش،
بیماریهای پوستی، بیماریهای تنفسی و قلبی و عروقی استفاده میشود و به تعادل سطح کلسترول و محافظت از قلب کمک میکند.
گندم در منیزیم غنی است، یک ماده معدنی که به عنوان یک عامل مشترک برای بیش از ۳۰۰ آنزیم عمل میکند.
این آنزیمها در استفاده کاربردی بدن از انسولین و ترشح گلوکز بکار میرود. مصرف منظم گندم، قند خون را کنترل میکند.
افرادی که از دیابت رنج میبرند، با جایگزین کردن برنج با گندم در رژیم غذایی خود، قادر به کنترل سطح قند خون خود خواهند بود.
خواص گندم درون غذا
گندم از نظر ویژگیها و فواید بسیار مشابه با خواص جو بوده،
به طورکلی مصرف آن به دلیل بالا بودن میزان املاح مورد نیاز و ویتامینهای ضروری برای رشد و
تغذیه بدن لازم و ضروی است. برخی از مهمترین خواص گندم سبوس دار به شرح زیر میباشد:
استفاده از گندم سبوس دار در غذای روزانه، به پیشگیری و درمان یبوست کمک میکند.
از خواص گندم سبوس دار همانند خواص ذرت، کاهش بروز دیابت نوع 2 (غیر وابسته به انسولین) میباشد.
در حقیقت فیبر موجود در سبوس گندم دارای خاصیت کنترل سطح قند خون است.
به طور کلی مصرف غلات سبوسدار به دلیل دارا بودن مقادیر بالای فولات و
اسید فولیک برای زنان باردار و شیرده بسیار مفید بوده، در روی رشد جنین موثر است.
مصرف گندم سبوسدار به جذب کلسترول از رودهها و خروج آن از بدن کمک کرده، در کنترل و
کاهش سطح کلسترول خون موثر است و غذایی مناسب و مفید، برای بیماران قلبی عروقی محسوب میگردد.
نتایج پژوهشها نشان داده، گندم سبوسدار دارای خاصیت ضد سرطان، ضد التهاب و آنتی اکسیدان بوده
از این رو از مهمترین خواص گندم سبوسدار، پیشگیری از بروز سرطان روده، پروستات و سینه ذکر میشود.
پروتئین و ویتامین های موجود در گندم سبوس دار می توانند بطور مثبت بر سلامت پوست و مو تاثیر گزاشته،
به طور خاص کمک به درمان آفتاب سوختگی، پیسی، اگزما، چین و چروک صورت و کاهش ریزش مو از خواص گندم دارای سبوس محسوب میگردد.
تحقیقات نشان داده، خوردن روزانه ماهی و آرد گندم سبوسدار میتواند تا 50 درصد از بروز آسم در کودکان پیشگیری کند.
گندم به دلیل وجود انرژی در کل هسته و دانه آن از جمله سبوس، جوانهو اندوسپرم منبع بسیار زیاد انرژی می باشند،
همچنین به دلیل محتوای نسبتا کم چرب آن، خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد و سطح گلوکز خون را تنظیم می کند
مصرف گندم سبوسدار و جوانه گندم برای درمان بیماری های پوستی از قبیل ورم پوست بسیار مفید است.
جوانه گندم دارای مقدار زیادی آب و فیبر است که دفع مدفوع را راحت و کامل انجام می دهند.
علاوه بر این از خطر ابتلا به سرطان روده می کاهند و از ایجاد ان جلوگیری می نمایند .
خواص گندم در غذا
عدم تحمل گلوتن: در بسیاری از افراد گلوتن ممکن است یک پاسخ ایمنی مضر ایجاد کند که از علائم بیماری سلیاک است.
البته انواع دیگری هم از بیماری عدم تحمل گلوتن وجود دارد که از جنس دیگری هستند و
یک علت ناشناخته دارند و همچنان در حال بررسی هستند.
بیماری سلیاک: یک بیماری مزمن است که با واکنش ایمنی علیه گلوتن آغاز میشود. گفته میشو
د ۰.۵ تا ۱ درد از افراد مبتلا به این بیماری هستند. این بیماری با آسیب روده کوچک و در ادامه اختلال در جذب مواد غذایی
برای فرد دردسر ایجاد میکند. علائم این بیماری نیز کاهش وزن، نفخ، اسهال، یبوست، معده درد و خستگی است.
همچنین احتمال میرود که گلوتن، به بیماریهای مغزی مانند شیزوفرنی و صرع هم دامن بزند.
حساسیت به گلوتن: عده بسیاری هستند که تمایل دارند یک رژیم غذایی فاقد گلوتن داشته باشند و
میخواهند جلو پیشروی بیشتر بیماری سلیاک را بگیرند. همچنین با این باور که گلوتن ذاتا برای بدن مضر بوده و
دردسر ساز است و یا میتواند با ایجاد علائم حساسیت همراه باشد، تمایل میرود مصرف این قسم پروتئین در افراد محدود شود
. حساسیت به گندم یا گلوتن به انواع بیماریهای ناشی از مصرف گندم به غیر از سلیاک گفته میشود که ممکن است
یک واکنش خود ایمنی یا آلرژیک به همراه داشته باشد. علائم حساسیت به گلوتن عبارتند از: شکم درد، سردرد، خستگی، اسهال، درد مفاصل، نفخ و اگزما.
مطالعه صورت گرفته نشان از آن دارد که در برخی افراد علائم حساسیت گندم ممکن است به خاطر مواردی به غیر از گلوتن باشد.
علائم گوارشی میتوانند به خاطر یک خانواده از فیبرهای محلول در گندم با نام Fructans ایجاد شوند.
رژیم غذایی حاوی این ماده میتواند سبب تشدید سندروم روده تحریک پذیر شده و یک بیماری با علائم مشابه سلیاک ایجاد کند.
در واقع گلوتن در گندم میتواند دلیل ایجاد آلرژی در ۳۰ درصد از افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر باشد.
خواص گندم در غذا
- ۹۷/۰۲/۱۵